Biskut cornflakes ni saya terap ikut design yang saya suka, hiasan lak saya paipkan coklat yg diwarnakan dengan warna pink. |
Bahan-bahan
250g mentega
150g gula castor
300g tepung gandum
360g cornfakes * dikisar halus
50g tepung jagung
1 tsp esen vanilla
Bahan Tabur
Manik gula warni-warni
Cara masak
- Pukul mentega, esen vanilla dan gula castor sehingga sebati.
- Masukkan tepung gandum, tepung jagung dan emping jagung (cornflakes). uli rata.
- Canai dan terap dengan acuan digemari. Tabur dengan manik gula warna-warni di atasnya.
- Bolehlah dibakar dengan suhu 180dc selama 15-20 min.
- Keluarkan dan bolehlah dihidangkan atau disimpan di dalam bekas kedap udara.
* Sumber ; Majalah Rasa Julai 2012, Edisi Bumper.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan