Bahan-bahan
240 g mentega
120 g gula halus
2 biji kuning telur
150 g tepung jagung
80 g tepung kastard
230 g tepung gandum
Hiasan
Manik gula secukupnya (saya pakai cip coklat)
Cara Memasak
- Pukul mentega dan gula hingga sebati
- Masukkan kuning telur dan pukul sebati lagi
- Selepas itu masukkan tepung gandum, tepung jagung dan tepung kastard yang telah diayak. Uli hingga menjadi doh lembut.
- Sapu dulang dengan mentega. masukkan doh dalam acuan bunga dahlia atau bergerigi. Picit doh di atas dulang.
- Hiaskan dengan taburan manik di atasnya. Bakar di dalam ketuhar bersuhu 180 darjah celcius selama 15-20 min.
* hati2, jangan sampai hangit.
Selamat Mencuba..
Sumber ; Majalah Rasa, Julai 2012, Edisi Bumper
Tiada ulasan:
Catat Ulasan